arrow_drop_up arrow_drop_down
dreas hermans interim manager projectmanager consultant persoonlijk leiderschap coaching coachtraject levensavontuur persoonlijke groei persoonlijke ontwikkeling begeleiding workshops leiderschap communicatie samenwerken

Dreas Hermans

Interim manager, projectmanager, consultant
-
en ook reiziger, vrijheidsliefhebber en levensavonturier

Wie

Dreas Hermans, geboren in 1963 als jongste zoon van een Brabantse vader en Limburgse moeder. Dreas groeide op in Brabant in een gezin met zeven broers en zussen. Als afgestudeerd HTS-er koos hij voor werkgever Philips in Stadskanaal. Vanaf zijn 26e is Dreas dan ook in het noorden van het land te vinden.


Of op zee. Want tussen zijn interim opdrachten door maakt hij zeezeilreizen. Als tienjarig jochie deed Dreas met zijn drie meter bootje alsof het een volwaardig zeiljacht was. Op de helling, schoonmaken, tochtjes maken en natuurlijk aan boord slapen. Als kind bouwde hij al extra dynamo’s op zijn fiets en later sleutelde hij veel aan auto’s. Werktuigbouwkunde was dan ook een logische opleiding.


Nadat hij zich bij Phillips bekwaamde in de organisatie- en veranderkunde volgden vele jaren van zelfstandig interim management in technische omgevingen.

Wat

Dreas is een bevlogen veranderaar, analytisch, inventief en resultaatgericht. Hij werkt planmatig, stroomlijnt de werkprocessen en stimuleert de mensen om in deze processen samen te werken.


Al vanaf 1998 werkt Dreas als zelfstandig interim – en project manager, eerst vanuit zijn eigen B.V. en sinds 2006 vanuit Bijzonder Leven v.o.f. Hij is sindsdien betrokken geweest bij vele organisaties waaronder Imperial Tobacco Joure, Flowserve, DTS², Waterschapsbedrijf Limburg, SCA, Nucletron, Detron, Woningwacht Noord Nederland en Stork Fokker AESP.


“Het is onze missie om iets moois van het leven te maken en ook om daarin van betekenis te zijn voor anderen. Het is natuurlijk zonde als je alleen thuis iets van je leven maakt. Onmogelijk zelfs. Werk en privé vloeien vaak geruisloos in elkaar over. Business guru Ricardo Semler zei al dat succesvolle bedrijven oog hebben voor de kwaliteit van leven.

‘Celebrate life and make the most of it’ heeft net zo goed met resultaat en rendement in een bedrijf of organisatie te maken. Een gelukkige werknemer is veel productiever. Het gaat over alle neuzen dezelfde kant op, meer werkplezier, elkaar begrijpen en voor dezelfde doelen gaan. Om dat te realiseren is procesoptimalisatie, communicatie training en persoonlijke ontwikkeling van jezelf of de medewerkers een waardevolle investering.”

Waarom

“Het geeft voldoening wanneer mensen soms al jaren binnen een bedrijf aangeven dat het beter kan, effectiever en dat ik dan met die mensen een verandering weet te realiseren. Dat processen beter ingericht worden en dat er logischer en praktischer gewerkt gaat worden. Analyseren, planmatig werken en de mensen betrekken bij het proces is een soort tweede natuur van mij. Ik werk ook het liefst pragmatisch. Modellen gebruik ik alleen als ze daadwerkelijk iets toevoegen.

Mijn management kennis en ervaring binnen veel verschillende bedrijven pas ik toe binnen de trainingen leiderschap, communicatie en samenwerken die ik samen met Gerlinde aan boord van ons zeiljacht El Galante geef. Zeilen doe ik al van jongs af aan. Binnen een bedrijf kun je nog wel eens iets laten liggen en is onduidelijk communiceren niet altijd direct duidelijk. Aan boord heeft alles direct effect. Ik geniet als mensen een goede dag aan boord hebben en met een voldaan gevoel weer aan wal stappen.”