arrow_drop_up arrow_drop_down
gerlinde zoodsma persoonlijk leiderschap coaching life coach coachtraject levensavontuur persoonlijke groei persoonlijke ontwikkeling begeleiding workshops yoga leiderschap communicatie samenwerken

Gerlinde Zoodsma

Life coach, trainer en yoga docent

-

en ook zeezeiler, reiziger en levensavonturier

Wie

Gerlinde Zoodsma, geboren (1973) en getogen op de Friese klei. Een doener en een buitenkind. Urenlang met een polsstok het veld in, vlotten bouwen of voorstellingen geven met vriendinnetjes voor heel de klas. Nog steeds voelt ze zich het meest op haar gemak in een omgeving die oprecht is, zonder al te veel mooi-doenerij. Het buiten leven, reizen en gesprekken over het leven en wat de mens beweegt, doen haar goed.


Haar drang om haar wereld te vergroten brachten haar van het platteland naar de oceaan. Sinds 2007 zeilt zij samen met Dreas aan boord van El Galante. Eerst op de Waddenzee en later op de Noordzee, Middellandse Zee en Atlantische Oceaan. Haar hang naar vrijheid, afwisseling, reizen en onderweg zijn, botst soms met haar moedergevoel. Ook al zijn alle drie dochters volwassen.


Gerlinde werkte als trainer in loondienst en als freelancer voor bedrijven als Empatec, EKB, Van Ameijde, Intratuin, Berendsen, Bonduelle, Prise d’eau en Rabobank. Communicatie, klantgerichtheid en persoonlijke effectiviteit stonden altijd centraal in haar trainingen.


Wat

Gerlinde is een geboren begeleider. Zij gaf trainingen en workshops. Momenteel richt zij zich op coaching en vinyasa yoga. Na een commerciële opleiding en werkervaring in de commerciële sector maakte zij ruim vijftien jaar geleden de stap naar het begeleiden van mensen.


Gerlinde is opgeleid in psychosynthese, systemisch werken, een vleugje psychologie en vinyasa yoga.

Na de 200hrs Yoga Alliance gecertificeerde opleiding is zij momenteel bezig met Vinyasa Prana Flow (300hrs) van Samudra / Shiva Rea. Daarnaast is zij sinds februari 2019 iRest level 1 Teacher. iRest Yoga Nidra is de oorspronkelijke Yoga Nidra in een toegankelijke vorm.  


Waarom

“Met coaching, yoga en de zeiltochten en trainingen aan boord kan ik van betekenis zijn, kan ik tijdelijk met iemand mee reizen. Ik ben in beweging, werk met mensen en kan dat, wat het dichtst bij mij ligt, doorgeven aan anderen.


Een rusteloze ziel, druk in mijn hoofd, veel drive en de lat hoog resulteerde bij mij in forse overbelasting.

Met vallen en opstaan blijf ik leren, een leven lang. 


Ik coach ik rond de thema’s waar ik zelf bekend mee ken. Terwijl ieder mens uniek is, zijn de vraagstukken waar we ons mee bezig houden op een ander niveau vaak ook heel universeel. Ik werk op identiteitsniveau én op vaardigheden- en gedragsniveau. Verandering van gedrag begint van binnenuit. Zelfinzicht is een belangrijke sleutel daarin, zelfwaardering ook.

Je haalt meer uit je leven als je jezelf beter leert kennen, als je weet wat je verlangens zijn, keuzes maakt en aandacht hebt voor jezelf. Zo neem je de plek in die jou toebehoort en kun je trouw zijn aan jezelf, werk je aan eigenwaarde, zelfwaardering. Lichaam en geest zijn daarbij belangrijk.


De huidige maatschappij doet een groot beroep op ons hoofd. We hebben niet alleen te maken met werkdruk maar misschien nog wel meer met wat we onszelf opleggen, wat we zouden moeten en kunnen.

Vastgezette overtuigingen die ons meer in de weg staan dan dat ze dienen.


Persoonlijke coaching gaat vaak over thema's als groeien als mens, meer in je kracht komen, beter voor jezelf opkomen. 

Dat heeft weer te maken met grenzen stellen, keuzes maken en zelfwaardering.

Kies voor jezelf, gun jezelf een mooi leven. Pas dan kun je ook echt van betekenis zijn voor de ander.


Hoofd en hart weer in verbinding brengen, kun je leren.

In de natuur zijn, helpt daarbij. Zeilen en yoga sluiten hier voor mij erg bij aan."