Dreas Hermans

interim management, project management, consultancy

resultaatgerichte en actiegerichte interim manager en adviseur

Sinds 1998 is Dreas werkzaam als zelfstandig interim- en projectmanager en adviseur. Hij heeft naast zijn interim- en projectopdrachten diverse verbetertrajecten uitgevoerd door advisering en training. Voor 1998 was hij werkzaam bij Philips. Daar heeft hij kennis en ervaring opgedaan op het gebied van Industrial Engineering (Bedrijfskunde en Lean Manufacturing) en sociotechniek (organisatieontwikkeling). Deze basis is bepalend voor zijn focus op continu verbeteren en de kwaliteit van arbeid en organisatie.


Zijn aanpak kenmerkt zich door strategisch en integraal denken, resultaatgericht en planmatig werken, open communicatie en prettige samenwerking met alle betrokkenen.


Een resultaatgerichte manager met oog voor zowel het proces als de mens in dit proces. 

Over vroeger 


"Geboren (in 1963) als de benjamin in een gezin van acht kinderen, met een Brabantse vader en Limburgse moeder. Opgegroeid in westelijk Brabant. De jongste van dokter Hermans, dat was ik.


Als kind ging ik naar een jongensschool maar gelukkig niet, zoals mijn oudere broer en zussen, naar het internaat. Ik kon eindeloos spelen met de buurjongen en werd in die tijd als wildebras bestempeld. Er ging wel eens wat kapot. Tijdens vakanties kon ik volledig opgaan in het doen alsof mijn drie meter bootje een volwaardig zeiljacht was. Op de helling, schoonmaken, tochtjes maken en aan boord slapen.


Ik mocht mee als mijn vader visite ging rijden en wachtte dan in de auto. Een beroep als huisarts raadde mijn vader af. Ik belandde op de HTS. Als kind bouwde ik al extra dynamo’s op mijn fiets en later sleutelde ik veel aan auto’s. Werktuigbouwkunde was dan ook een logische stap. Na mijn diensttijd in Duitsland koos ik Philips in Stadskanaal als start voor mijn loopbaan.


Bij Phillips leerde ik over productiviteit in organisaties en veranderkunde en vanaf 1998 werk ik als zelfstandig interim manager en adviseur. Bijna altijd in technische omgevingen."


Functies en opleidingen


Naast allerlei adviesopdrachten werk(te) ik als:

50-er: productiemanager, vestigingsmanager, manager operations, projectmanager, supply chain manager en manager engineering

40-er: manager projects department en logistics department, projectmanager, manager mechanical maintenance and technical warehouse

30-er: manager bedrijfsbureau en materials, operations manager, productieleider, unitmanager, bedrijfsleider

20-er: industrial engineer, projectleider en organisatieadviseur


Gevolgde opleidingen:

HTS-er Werktuigbouwkunde, bij Philips in Industrial Engineering, Integrale Organisatie Vernieuwing en Organisatie Advies en verder trainingen Young Executive Management, Veranderen in organisaties en interventiekunde. 


Ervaringsgebieden


Operations management, technisch management, logistiek, engineering, manufacturing excellence, performance indicators, lean manufacturing / 6 Sigma, supply chain management, project management, quick scans, bedrijfsprocessen, stroomlijning werkprocessen, organisatie ontwikkeling, sociotechniek, kwaliteit van de organisatie, High Performance Organisation (HPO), samenwerking in de keten, kwaliteit van arbeid, zelfstandige taakgroepen, systeembenadering / regelkringen. 


Competenties / talenten


Aandacht voor details, besluitvaardig, discipline, leidinggeven, initiatief, kwaliteitsgericht, procesgericht, onafhankelijk, oordeelsvorming, optreden, overtuigingskracht, visie, analytisch, plannen en organiseren, resultaatgericht, vasthoudend en voortgangscontrole. 


null

Rode draad


"Er verandert veel in een mensenleven en toch lijken er ook constanten te zijn, dingen die blijven. Alsof er een rode draad door je leven loopt.


Mijn hang naar een vrij bestaan blijft. Als student woonde ik al in een caravan. Nog steeds woon ik het liefst in een caravan of aan boord.


Net zoals ik altijd pragmatisch en planmatig werk, in wat ik ook doe. Of het nu een opdracht is bij een groot bedrijf of dat ik bepaalde klussen doe aan boord.

 

De mensen betrekken bij het veranderproces binnen de bedrijven waar ik werk, is ook zoiets dat blijft. Dat is een soort tweede natuur van mij. Als interim manager kan ik niet anders dan verbeteringen zien en doorvoeren, ik werk altijd resultaatgericht en neem de mensen daarin mee.


Mijn inventiviteit en handigheid zijn ook blijvers. Gelukkig wel.


Maar wat ook blijft is mijn neiging om te veel te denken, te veel alles onder controle te willen hebben. Ik leer daarin nog steeds en het voelt goed om meer afstand te creëren tussen dat wat ik heb te doen en mijzelf."


Voor een goed overzicht van de verschillende opdrachten klik je door naar Dreas zijn LinkedIn profiel of neem contact op voor een uitgebreid curriculum vitae. 


null