Vinyasa Flow Yoga & iRest Yoga Nidra

met Gerlinde Zoodsma

Vinyasa Yoga en iRest Yoga Nidra

Vinyasa yoga is een actieve yogavorm. Je beweegt op het ritme van de ademhaling. Door focus op je adem krijg je een meditatie in beweging. Als het lukt, ben je immers even helemaal in het moment. Ook al is het in het begin steeds maar even. 

 -

Vinyasa Flow lessen zijn dynamisch, vloeiend en er is een logische opbouw. Zeker bij Prana Vinyasa Flow vind je meer ritmische bewegingen, pulsatie en herhaling van bijvoorbeeld armbewegingen voordat je in de houding komt waar je vijf ademhalingen in blijft. Het is meer dan alleen in de fysieke houding blijven, je wilt de prana, de energie weer laten stromen.

-

Er zijn momenteel vele yoga stijlen. Vinyasa, Power Yoga, Ashtanga en Hatha lijken het meest op elkaar. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Yin Yoga, Kundalini of Restorative Yoga. Alle  yogavormen kennen het gebruik van traditionele yogahoudingen. Het verschil is dat je in een Vinyasa Yoga les meer flow ervaart dan in een traditionele Hatha yogales en meer variatie dan in een Ashtanga yogales.

-

Yoga gaat niet over jezelf in allerlei houdingen manoeuvreren. Yoga gaat over aandacht bij jezelf, bij jouw lichaam en ademhaling. Het is een oefening in zijn, grenzen verkennen en leren accepteren wanneer het niet gaat zoals jij in je hoofd hebt. Een weg naar meer zelfkennis en meer rust, naar een gezond lichaam en gezonde geest.

-

"Anybody can breathe; therefore anybody can practice yoga. But no one can practice every kind of yoga. It has to be the right yoga for the person." - T.K.V. Desikachar in The heart of yoga (in lineage of his father Sri Krishnamacharya)

Voor wie

Vinyasa yoga is vooral geschikt voor wie op een actieve manier wil werken aan lichaam en geest. Wanneer je niet zo’n stilzitter bent en/of het vaak druk is in je hoofd is Vinyasa yoga een actieve manier om met ontspanning bezig te zijn. Vinyasa yoga is ook heel geschikt wanneer je je spierkracht en –beheersing wilt versterken.


Yoga Nidra is voor iedereen geschikt. Het is een oorspronkelijke meditatietechniek gericht op diepe ontspanning van lichaam en geest. Regelmatig Nidra beoefenen kan de kwaliteit van slaap bevorden, je autonome zenuwstelsel in balans brengen en houden, stress en angst verminderen. Hoe? Binnenkort lees je hier meer over hoe dat werkt. 

Gerlinde en yoga

Gerlinde Zoodsma


Watervrouw geboren in 1973. Leergierig, oprecht, betrokken. Moeder van drie volwassen dochters. Reiziger, vrijheidsliefhebber, levensavonturier. 


"Mijn 200 uren teacher training heb ik gevolgd bij De Nieuwe Yogaschool. Ik heb deze basisopleiding inmiddels aangevuld met meer dan 300 uren Vinyasa Prana Flow modules.


Sinds 2011 doe ik aan yoga. Nadat ik in 2005 van de revalidatiebegeleiding de opdracht kreeg maar eens tien minuten stil te gaan zitten, heb ik gezocht naar een vorm welke mij kan dienen in het vinden van meer rust, rust in mijn lichaam en in mijn hoofd, en naar het beter leren omgaan met mijn grenzen. Ik heb gekozen voor een actieve vorm van yoga omdat dit, tot nu toe nog steeds, het beste past bij wat ik zoek in yoga.


Yoga heeft me fysiek en mentaal sterker gemaakt."

gerlinde vinyasa yoga trainer coach yoga workshops persoonlijke groei persoonlijke ontwikkeling yogadocent grou friesland

Lessen

Strong / Solar Flow 

Easy / Lunar Flow

iRest Nidra

wekelijks of in workshopvorm


Yoga lesgeefervaring

Vanaf eind aug '19

Vinyasa Flow 

bij Studio Saffrie in Veldhoven.

Mei t/m dec '19 bij Personal Fitness Veldhoven.

Sep '18 t/m juli '19 Warm Flow all levels (30⁰) +

serie beginnerslessen bij 

Pure Yoga Studio in Leeuwarden.

Gevolgde opleidingen


2019 Prana Vinyasa Teacher Training Shiva Rea

Embodying Shakti Prana Flow. Lunar Arts for Women

with Shiva Rea

Mandala Vinyasa Immersion

with Nele van Poucke

The Art of Teaching: Tending the Fire & Living in Rhythm

with Maria Garre

Chakra Vinyasa: Liberating the Body Mandala

with Shiva Rea

Foundations of Prana Vinyasa: Embodying the Flow

with Daphne Koken

The Art of Namaskar: Prana Vinyasa Flow 

with Christine May


2019 iRest Yoga Nidra

Three day retreat in UK with James Reeve

Yoga Nidra iRest level 1 Teacher Training James Reeve


2018 Prana Flow Vinyasa + iRest Nidra

10 steps of iRest Yoga Nidra 

with James Reeve at Yoga Moves Utrecht

The Art of Lunar Prana Vinyasa and Prana Flow Massage with Shiva Rea

Mastering the Art of Flow 

with Simon Rowe at De Nieuwe Yogaschool 

Creative and intelligent sequencing 

with Daphne Koken at De Nieuwe Yogaschool 


2017 Prana Flow Vinyasa

Embodying Earth and Water 

with Coral Brown


2016/2017

200hrs Vinyasa Teacher Training 

at De Nieuwe Yogaschool 


Wat brengt het je

Je wordt lichamelijk sterker en je wordt mentaal sterker. 


Omdat Vinyasa yoga actief is, gericht op spierkracht en beheersing word je lichamelijk sterker. Door de continue aandacht op je ademhaling en de oefening om bij jezelf te blijven, ga je meer innerlijke rust ontwikkelen en kun dit ook gemakkelijker buiten de mat toepassen. Op langere termijn ervaren mensen die aan yoga doen minder stress. Je gaat bewuster ademhalen, ervaart meer balans en ontwikkelt meer ‘core strength’.  


Kortom:

je wordt flexibeler, krachtiger en stabieler in lichaam en geest

je vergroot je lichaamsbewustzijn

je vergroot je mentale veerkracht

betere ademhaling

betere mentale focus

vermindering van stress

in je lichaam, uit je hoofd

Gerlinde als (inval) docent, privéles aan huis of voor een workshop?


Mail, bel of stuur een bericht. 

arrow_drop_up arrow_drop_down