ROADTRIP SPANJE

Met een Chevrolet Caprice Classic uit 1978 

- foto's onderaan de pagina -

Ontwikkelingen in Spanje. Lees hier ons nieuwe blog Viva la vida


Nijar, 1 augustus 2022

Zuidoostelijk Spanje, de plek waar kassen een bijzonder gezicht geven aan het landschap.

Een zee van witte rechthoekige vlakken kleurt het dal. De Sierra Nevada met het Alpujarra gebergte spreekt ons toch echt meer aan. Al is het dorp Nijar wel mooi en typisch zoals dorpen kunnen zijn in Andalusië. Witte huisjes, wel of niet met oker of dieprood rondom deuren en ramen en met zwarte traliehekken voor de vensters.


Wij zijn hier een paar dagen in de 'asharum' van Living Nâm. 


Na Guadalupe bezochten we Ronda, stonden we op de camping van Órgiva en stuurde Google Maps ons door de supersmalle straatjes van Almócita. 


Wat zich niet zo makkelijk in foto's laat vangen maar misschien wel in woorden.

Een nieuw blog staat online: Hete zomers in Spanje.


Guadalupe, 18 juli 2022

Hier vieren we morgen onze trouwdag. Super-de-luxe in het hotel Hospedería del Real Monasterio. Geen mieren die uit de boom vallen, geen vliegen die van geen ophouden weten. Trouwdag vieren in een klooster. Dat is weer net even wat anders. Met airco en eigen badkamer. Maar ook 'opgesloten', of juist beschermd en geen vrij uitzicht meer.


We reden we van Artieda, via het prachtige Ujué, door graanvelden, velden vol wijnranken, grote gebieden met eerdere bosbranden en uitgestrekte vlaktes met graan, via Soria naar Segovia, van Segovia naar Miranda del Castañar en daarna dus naar Guadalupe.


Geen hoge rotsen meer van de Pyreneeën, wel prachtige kronkelwegen door verschillende gebergtes. Graan heeft plaats gemaakt voor eiken- en olijfbomen. De wijnranken blijven nog even.  


Het blog "Spaanse Pyreneeën" lees je hier


Saravillo, 6 juli 2022

Onweer weerklinkt tussen de bergen, hemelwater komt met grote hoeveelheid naar beneden vallen. Dat was voorspeld. Daarom staat de tent. Maar na een ochtend voelen we ons best wel opgesloten. De regenponcho's gaan aan en hup, naar het restaurant.  


In circa 260 prachtig mooie kilometers zijn we van El Port d' Ardaix over de N260 naar Saravillo gereden. Na iedere bocht een nieuw uitzicht. Vale gieren (denken we) zweven hoog in de lucht, geiten lopen los op de weg. Rotsen kleuren bruinrood, terra,  abrikoos en alle tinten grijs. Wat een omgeving. 


Maià de Montcal, 2 juli 2022

De Spaanse zomervakantie is begonnen. Of het is gewoon omdat het weekend is dat de camping langzaam volstroomt met Spaanse camperbusjes waar man, vrouw, kinderen en honden uitrollen. Tot nu toe kampeerden we vooral tussen de Nederlanders. 


In twee dagen zijn we door Frankrijk, van Bettembourg (Luxembourg) naar Maià de Montcal (noordoost Spanje) gereden. 


Hindeloopen, 23 juni 2022

Wat in 2020 niet lukte, lijkt dit jaar wel te gaan lukken. 

De boot staat op de kant. ¡Vamos!